Fonyesz játszik

A 2021-es év általam legjobban várt dolgai, gamer fronton

2021. január 15. - Fonyesz

Sziasztok!

Az elmúlt esztendő inaktivitását megtörve és az idei év kezdetéből fakadó nagyobb lendületet meglovagolva, igyekszem hetente legalább egy bejegyzést közzétenni az adott témából fakadó hosszúságban. A múlt héten egy kicsit hosszabb, az általam 2020-ban legkedveltebb címekre tekintettem vissza, ám most, a jövőbe pillantva, inkább a 2021-es esztendőre már bejelentett, általam nagyon várt cuccokra térnék ki. Nem is szaporítom tovább a szót, vágjunk bele.gamer_room.jpg

The Medium

Az év első nagyobb megjelenése a lengyel Bloober Teamtől. A csapatnak és a zsánernek is nagy rajongója vagyok, általában elég jól sikerül, amiket összehoznak. A vájtfülűeknek pedig külön örömhír, hogy jelenlegi projektjük zenéiért nem más, mint Akira Yamaoka, a Silent Hill-ek méltán híres zeneszerzője felel. Kellemes, párhuzamos dimenziós horrornak tűnik, melyben főhősnőnket egyszerre tudjuk terelni a valós és az árnyékvilágban is. Ígéretesnek tűnik, jó a készítők renoméja és talán, az, hogy csak PC-re és az újgenerációs Xbox konzolokra jelenik meg elég lehet, hogy hozza az elvárt minőséget. A megjelenés 2021. január 28-án, Xbox Game Pass tulajoknak pedig első naptól játszható. 

PlayStation 5 és Xbox Series X

A tavalyi évben sokaknak, köztük nekem sem jutott az új generációs konzolokból. A hype mára kicsit apadt, a gyártók talán fel tudtak, tudnak készülni a hatalmas igények kielégítésére, így nemsokára mindenki vihet haza egyet az áhított gépekből. Szerencsémre megnyugodtam a jelenleg játékkínálatot látva és nem érzem úgy, hogy bármiből is kimaradnék. Így ráérősen, de valószínűleg még idén megteszem a váltást mindkét konzol esetében. ps5_vs_xbox_sx.jpg

Gran Turismo 7

Amikor bemutatták végre a PlayStation 5-öt, megtörtént, amire nem számítottam, lehullott a lepel a Gran Turismo legújabb, számozott epizódjáról. Különleges helye van nálam a szériának, végig követtem az első rész óta, rengeteg időt körözve virtuális pályáin. A legutóbbi, Sport alcímmel ellátott rész nálam nem aratott osztatlan sikert a hiányzó karriermód és az rám erőltetett multiplayer miatt, de azért nem panaszkodom. Ennek ellenére, bízom benne, hogy a Gran Turismo 7 végre visszatér ahhoz a monumentális karriermódhoz, amit a korábbi részekben is kínált. A megjelenést 2021 első felére vizionálták, kizárólag PlayStation 5 konzolokra.

Resident Evil VIIIage

A Resident Evil sorozat szintén gyerekkorom óta kísér. Voltak jobb és rosszabb (igen rád gondolok Umbrella Chronicles) pillanataink együtt, de összességében szinte minden részt élveztem. A hetedik résszel viszont nálam nagyon betaláltak és a Capcom olyan irányba vitte a dolgokat, ami kellően megállja a helyét a jelenlegi igények mellett, azonban a széria korábbi rajongóit is oda tudja szíjjazni a képernyők elé. A látottak alapján pedig ezt a vonalat kívánják tovább mélyíteni. Egyelőre a sztori kicsit katyvasznak tűnik, de bízom bennük és csodálkozva várok minden további infót a Vlllage-ről.

Silent Hill és Metal Gear Solid reboot, remake

Újabb címek, amik nagyon különleges helyet foglalnak el az én kis világomban és gondolom, ha valaki játszott velük a maguk idejében az kellemesen gondol vissza rájuk. Sajnos mindkét szériával elég mostohán bánik a tulajdonjogokat birtokló Konami, de manapság egyre gyakrabban kerülnek elő pletykák a két nagysikerű széria rebootjáról. A kivétel erősíti a szabályt elvet követve jelzem, ho gy természetesen semmilyen konkrét információ nem látott még napvilágot, így csak annyit mondok: I WANT TO BELIVE!

silent_gear.jpg

Martha is Dead

A Wired Productions adott már az elmúlt években számomra megannyi említésre méltó cuccot, ám a tavaly bejelentett Martha is Dead című anyagukkal, talán betörhetnek végre a nagyobb nevek közé. Legújabb sétaszimulátorukban egy nőt alakítunk a második világháború sújtotta Toszkánában. A festői tájat sújtó káoszban azonban ikertestvérünk rejtélyes meggyilkolásával senki sem törődik, így saját magunknak kell nyomozásba fognunk. Érdekes történet és lenyűgöző vizuális orgia tárul elénk a trailer alapján. Rettegni elvileg már idén lehet PC, PlayStation 5 és Xbox Series konzolokon. 

S.T.A.L.K.E.R. 2

A csernoblili katasztrófa szintén elég régóta foglalkoztat és a témában napvilágot látó dolgok mindig is prioritás élveznek a fogyasztási szokásaimban, bármilyen formátumról is legyen szó. Az HBO Csernobil című sorozata pedig elég magasra rakta a lécet azoknak is realizmus terén, akiket eddig nem feltétlen foglalkoztatott a téma. De mi gamerek már korábban is kapudrogként csüngtünk a S.T.A.L.K.E.R. játékokon. Sajnos nincs még információ a megjelenésről, azonban bízzunk benne, hogy mihamarabb neki ugorhatunk PC, PlayStation 5 vagy Xbox Series platformok valamelyikén a Zónának. Külön kiemelendő, hogy a Xbox Game Pass tulajok, konzolon a megjelenés napján neki is láthatnak a felfedezésnek.

Scorn

Testhorror, biohorror hívhatjuk akárhogy, de az egyik legbetegebb dolog, amit valaha láttam, természetesen annak ellenére, hogy kikészít, nem tudok nem foglalkozni vele. Inkább a filmművészet sajátja a műfaj és ott sem igazán dívik manapság már sajnos, de megannyi emlékezetes alkotást kaptunk már a témában. Az Ebb Software-nél dolgozók pedig szeretnének egy kicsit súlyosbítani a kellemes és nyugodt éjszakáinkon. Megjelenés 2021-ben PC és Xbox Series platformokon.

Bravely Default 2

A Bravely Deafult széria 2012-es debütálása óta a jpg-k szerelmeseinek Nintendo platformos kánaánja. Csodás világ, remek sztori és szuper játékmenet gondoskodott róla a 3DS változat óta, hogy remekül szórakozzunk. Most egy teljesen új történettel térnek vissza a Square Enix-es arcok, melybe 2021. február 26-tól tudunk belefeledkezni, kizárólag Nintendo Switch-en. A játékból már demó is elérhető a Nintendo eShop-on, melyet megjáratva kaphattok egy kis ízelítőt, hogy mire is lehet számítani.

No More Heroes III

Gondolom az eddig sem volt titok, hogy imádom a fura játékokat. Persze ezt a jelzőt szigorúan jó értelemben vegyétek. A furán különleges nálam már egy hívogató kis cetli. Természetesen a No More Heroes III sem kivétel ez alól. Egy nagyon színes hack and slash-ről van szó mely korábban megért már két számozott és egy soron kívüli epizódot. A jelenlegi iterációban a Földre érkező szupererős űrlények csapatát kell elpáholnunk, akik szeretnék a bolygót és lakóit is rabigába hajtani. Travist, a főhősünket irányítva ezt idén próbálhatjuk megakadályozni kizárólag Nintendo Switch-en.

Shin Megami Tensei V és Shin Megami Tensei: Nocturne HD Remaster

A Shin Megami Tensei szériát nem kell bemutatni a jrpg-k világában otthonosan mozgóknak. Az Atlus által életre hívott széria immár a 34 éve megjelent Digital Devil Story: Megami Tensei Famicomos megjelenése óta hódít, olyan spinoff szériákat generálva, mint a Persona sorozat. Idén érkezik a főszál legújabb, számozott, ötödik epizódja kizárólag Nintendo Switch-re, valamint egy korábbi PlayStation 2-re megjelent rész remastere, PlayStation 4 és Nintendo Switch konzolokra.

Twelve Minutes

Ránézésre ez a cím nem tűnik túl komolynak, azonban egy kicsit jobban áttekintve egy elég érdekes szituációt láthatunk kirajzolódni. Adott számunkra egy 12 perces “ablak”, ezalatt az általunk irányított férj megtudja, hogy felesége állapotos. Nem örülhet azonban sokáig a hírnek, mert rajtuk üt a rendőrség, akik a nőt apja meggyilkolásával gyanúsítják és dulakodás közben megölik. Ebben a pillanatban az egész játék újraindul és fenti információk tudatában kezdhetünk mindent elölről. Ezt mindaddig ismételhetjük, amíg megfelelő befejezés nem kerekedik a történethez. Az egyik legjobb, legeredetibb ötlet, amit láthatunk manapság megvalósulni. Nem mellesleg olyan színészek fognak benne mikrofont mint James McAvoy, Daisy Ridley és Willem Dafoe. Idén bele is vághatunk PC, Xbox One és Xbox Series platformokon.

Skate Story

Tavaly csak úgy özönlöttek a deszkás játékok, több is volt belőlük, mint kellett volna, de egy játék kilógott a sorból és ez a Skate Story. Itt nem egy feltörekvő deszkást kell a világon legjobbá tennünk, egy kicsit komplikáltabb a sztori. Ebben a játékban ugyanis egy olyan kristály testű deszkást irányíthatunk, aki a túlvilágon próbál átkelni, miközben igyekszik a legkirályabb sorozatokat beadni. Az irányítás állítólag leginkább a Skate sorozatéra hajaz, mely, mint tudjuk az eddigi legreálisabban adta át mit is jelent trükköket csinálni egy gördeszkán. A megjelenés sajnos még nem konkretizálódott, de várhatóan idén már neki eshetünk PC-n, mobilokon, Xbox, PlayStation 4 és Nintendo Switch konzolokon.

Nálatok mik az idén legáhítottabb gaming dolgok? Van valami, amit jobban vártok, esetleg beruháztok egy új konzolra, vagy komolyabb PC bővítés előtt álltok? Ne kíméljetek, írjátok meg kommentben vagy az alábbi csatornák valamelyikén:

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Twitter oldalam

A bejegyzés trackback címe:

https://fonyeszjatszik.blog.hu/api/trackback/id/tr4016387252
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása