Fonyesz játszik

Véleményem a Szimbióták bolygójáról

Avagy Venomból sosem elég

2020. február 22. - Fonyesz

A Kingpin kiadó jelenleg futó számomra egyik legérdekesebb szériája a Marvel Legendák. Kb. negyedévente hoznak ki belőle egy-egy számot és olyan különös sztorik kerülnek benne végre a magyar olvasók elé, amikre eddig nem igazán volt példa és kicsit talán érdekesebbek is egy átlag történetnél.1200px-marvellogo_svg.png

6. számnak nem mást választottak mint a Szimbióták bolygója történetet. Hetek óta idegesen figyelem a kiadó honlapját, várva mikor kerül fel végre a megjelenés időpontja, mert elkövettem azt a hibát, hogy a Végtelen hadjárat mellé nem rendeltem be, hogy egy csomagban élvezhessem őket. Kis öröm az ürömben, hogy így szerencsére ehhez a kötethez korábban jutottam hozzá, mert a másik tbp sajnos várat még magára, na reméljük már nem sokáig.


Először is muszáj megosztanom, hogy nálam Venom a Marvel karakterek etalonja. Egyszerűen annyira jól kitalált és felépített az egész figura, hogy azt az én szememben nem igazán tudta eddig überelni senki és semmi (na jó Légiót még elég jól megkomponálták) ezekben a berkekben. A szimbióta földre kerülése, kálváriája a hálószövővel és utána Eddie Brock-kal való egyesülése, annyira lehetetlennek tűnik, de mégis annyira hihető kettejük dühe és az ebből születő lény motivációja (huh, lehet van benne némi elfojtott düh és fel kellene keresnem egy szakembert, hogy beszéljünk róla?).venom_protects.jpg


Eddie és a szimbióta összeforrásából eredő tudathasadás és ennek groteszk, már-már kabaréba illő ábrázolása is mesteri. Fejet kell, hogy hajtsak David Michelinie, Todd McFarlane munkássága előtt, mert bizony nagyon odatették magukat Venom megkreálásával és a karakter csúcsra járatásával.


Na de térjünk is a tárgyra a Marvel Legendák 6. számára, a Szimbióták bolygójára. Eredetileg 1995-ben, 5 füzeten keresztül jelent meg a történet, melyet David Michelinie írt. Az eredeti feltűnés a The Amazing Spider-Man Super Special #1-ban volt '95 áprilisában, az első tpb-re pedig egészen 2018 augusztusáig kellett várnia az amerikai közönségnek is.szimbiotak_bolygoja_kingpin_borito.jpg
A történetbe ott kapcsolódunk be amikor a közkedvelt Pókember éppen szétrúgja néhány neoluditta seggét, mert azok éppen egy elektron-hullámodulátort akarnak szétkapni, majd egyszerre nem várt helyről érkezik a segítség Venom személyében. Eddie Brock azonban éppen elbizonytalanodik a szimbióta szándékaiban és kezdi gyanítani, hogy olyan dolgokra veszi rá, amit ő nem akarna megtenni, többek között gyilkosságra. Peter észre veszi a habozást és a fejébe veszi, hogy, ha éket ver közéjük azzal megszabadulhat Venomtól. A terve megvalósításához segítséget kér Ben Grimmtől, a Lénytől. A neoluditták következő megjelenésénél rá is veszi Eddie-t, hogy válljon meg a szimbiótától. Az élő fekete ruha el is vonul és fájdalmában egy olyan mentális sikolyt ereszt ki, mely egészen a csillagokig ér. A világot átható ordításra válaszként egy közeli űrhajó rengeteg szimbiótát hoz a világunkra, melyek egyetlen célja a földi élőlények, legfőképpen az emberek megszállása. Ezt a tervüket Pókember, Venom és a Vörös Pók összefogása hivatott megakadályozni, de, hogy ez sikerül-e ennek a kényszerből alakult triumvirátusnak, azt lessétek meg a kötetben.
Nézzetek meg a galériában néhány oldalt amivel a kiadó teasel-t a megjelenés előtt:

A Szimbióták bolygója egy hardcore, '90-es évekbeli képregény, annak minden előnyével és hátrányával. Kicsit talán bugyutának és egyszerűnek, kapkodónak hathat. Ennek ellenére mégis komplex történettel, jól kidolgozott karakterekkel operál és hoz egy váratlan végkifejletet is, amire garantáltan nem számítottunk.
Összességében egy jó kis tpb-t hozott el nekünk a Kingpin Kiadó, reméljük még sokáig kitart a lelkesedésük, az egyre erősődő konkurenciákkal szemben is. A kötetet elsősorban Venom vagy Pókember rajongóknak ajánlanám, de ha bírjátok a '90-es évek stílusában készült füzeteket, akkor bizony ne hagyjátok ki, mert erős darab!

Köszönöm a figyelmeteket, remélem meghoztam a kedveteket az olvasáshoz! Ha lenne megbeszélnivalótok erről a füzetről, akkor alább a kommentszekcióban vagy a következő csatornákon tudunk kommunikálni:

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Twitter oldalam

A bejegyzés trackback címe:

https://fonyeszjatszik.blog.hu/api/trackback/id/tr2015481440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása