Fonyesz játszik

Mit játsszunk a gyerekkel?

Karácsonyi budget játékvásár lurkóknak

2019. december 16. - Fonyesz

Sziasztok!

Ahogyan az előző bejegyzésemben már írtam, bizony van 2 csodás kislánykám, akik ugyan még nem játszanak velem, de azért már dolgozok a bevezetésükön, majdani játékfelügyeletükön. Ennek apropóján állítottam most össze egy gyors listát, ami talán segítséget nyújthat a pöttömebb gyermekeknek ajándékot választani a fa alá. Fontos szempont, hogy a felsoroltak között nincs erőszakos cím, csupán szórakoztató, gondolkodásra serkentő játék.
Ugye adottak azok a videójáték címek melyek egyértelműen gyerekeknek készültek, Dunát lehet velük rekeszteni. De ahogy már megszokhattátok, nem megyek a trendek után, így kihagynám a LEGO, Barbie és egyéb egyértelmű címeket. Van tisztes felhozatal ezeken túl is, a jelenlegi listámon megpróbálok néhány olyan címet bemutatni, melyek nem totálisan szemétbe valóak, gyakran még felnőtt fejjel is szórakoztatóak.
Igyekszem a jelen generációnál (maximum az előzőnél), maradni, a többségnek ezek a masinák lehetnek már adottak, erre pluszban már ne kelljen költeni, elég a szoftverre. Szem előtt próbáltam tartani, hogy ne a legújabb címek legyenek előtérben, hanem inkább a már újonnan is olcsón beszerezhetőek.gamer_kid.jpg

Little Big Planet 3 (PS4)

Kezdjük a felsorolást Sackboy harmadik kalandjával a Sony Playstation 4 konzolján. Végtelenül cuki kis "handmade" figuránkkal fogunk mindenféle ügyességi feladatot végigugrabugrálni a játék adta pályákon. A sztori szerint végtelenül kreatív és szerethető világunkat kell megvédeni a gonosz Newtontól ebben új karakterek, fantáziánk és ügyességünk lesz segítségünkre. Nagy sikerű franchise, megannyi hóborttal, pályakészítővel és játékbeli matricákkal. Hőseink kinézetét a végletekig formálhatjuk, alakíthatjuk a rengeteg megszerezhető kiegészítővel. Nem igazán nehéz játék, gyorsan bele lehet jönni és a kedves karakterek hamar szerethetővé válnak, garantált szórakozás a legkisebbektől egészen felnőttkorig!


Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)

Mariot szerintem senkinek sem kell bemutatni, a pocakos vízvezeték szerelő az 1981-es Donkey Kong óta van velünk, népszerűsége töretlen az évek és méltán vált a Nintendo arcává. A 2017-ben megjelent játék a Nintendo Switch egyik húzócíme volt. Mario kalandjait naprakész grafikával és játékmenettel követhetjük és az őrült Mario megoldások sem hiányozhatnak, de beszéljen helyettem a trailer:

Yoshi's Crafted Worlds (Nintendo Switch)

Yoshi, a Mario univerzum barátságos kis dinoszaurusza, újabb önálló kalanddal érkezett, ezúttal egy bájos kis kötött figurás, kartonpapíros platformer keretében. A listán több olyan cím is van ami látványvilágában hasonló, a játékkészítők szívesen nyúlnak a zoknibábok, kötött és a plüss figurák irányába, ha gyermekeknek készítenek játékot, valószínűleg a ezekkel a legkönnyebb azonosulni a felhasználás során. Nintendo cucc, minőségi gyermekbarát platformer, csak ajánlani tudom!



Tearaway (PS Vita, PS4)

A Tearaway egy régebbi darab, eredetileg PS Vitán jelent meg (ha adott a konzol akkor, ide próbáljátok meg beszerezni), azóta már PS4-re is. Listánkra illően papírmasé figurás, egy az egyben gyerekeket megcélzó látvány és egyszerű feladványok, könnyed ugra-bugrálás, mely sokat hasznosítja a PS Vita érintős felületeit, a kamerát, jó móka akár felnőtt fejjel is, egyenesen a Little Big Planet alkotóitól.



Super Monkey Ball Banana Blitz HD

A Sega gömbmajmos őrülete, elég régóta jelen van a játékiparban, most itt egy felújított változat, ami nem olyan régen jelent meg. Cuki színes grafika, gömbirányítós, ügyességi játék, temérdek pályával. Garantált szórakozás, hosszú távra.


 

Köszönöm a figyelmeteket! Remélem tudtam adni ötletet, még az utolsó pillanatban, így beférhet ezek közül valami a karácsonyfa alá a lurkóknak!

A következő csatornákon tudtok elérni:

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Twitter oldalam

Twitch csatornám

YouTube csatornám

A bejegyzés trackback címe:

https://fonyeszjatszik.blog.hu/api/trackback/id/tr2815334516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása