Fonyesz játszik

Véleményem a Slipstreamről

Avagy pixeles gyorsulás, OutRun stílusban

2022. április 24. - Fonyesz

Az árkád autóversenyzés egy olyan meghatározó élmény volt gyermekkoromban, amit a mai napi nem tudtam elfelejteni. Kicsit idősebbek nyúzhatták annó az OutRunt és egyéb hasonszőrű cuccokat, de persze a fiatalabbak is pótolhatták az élményt, mert volt modern változat a klasszik Xbox-on, de az elmúlt pár évben is kaptunk azért az arcunkba néhány olyan cuccot mint a Horizon Chase Turbo, a Hotshot Racing, vagy a már itt is kitárgyalt 80's Overdrive. A közös nevező ezekben a cuccokban, hogy egy olyan könnyed és bárki számára átélhető szórakozást adnak autós berkeken belül, amire nagyon nehéz nemet mondani. Emellett a hamisítatlan synthwave muzsika és a csodálatos pixelart grafika ad egy olyan pluszt, ami miatt minden érzékszervünk a kánaánban érezheti magát. Na de lessük is meg, hogyan sikerült ez az indie csoda, ami Slipstream néven hasítja a virtuális aszfaltot.

ss02.png

Ahogy azt már a bevezetőben is leírtam egy hamisítatlan árkád autóversennyel van dolgunk, aminek specialitása a kőkemény driftelés és a szélárnyék gondos használata. Értelemszerűen mindkettő csak tovább fokozza, az amúgy is elég sebes tempót. Ennek megfelelően az iramot is jócskán érezhetjük a felénk szélsebesen száguldó 2 dimenzós sprite-ok képében. A fejlesztősrác saját engine-nel szállítja a grafikát, aminek a képfrissítésére egy rossz szavunk sem lehet, mert a számtalan beleölt órámban nálam egyszer sem reccent meg az élmény. Emellett egy stílusában nagyon szép, kellemes látványvilágú anyag tárul a szemünk elé. Külön kiemelném, hogy kell egy harmadik gombot is nyomkodnunk a fék mellett alkalmanként, ez pedig nem más mint a visszatekerés, ha elbaltáznánk valamit. Ennek segítségével néhány másodpercre visszamenőleg korrigálhatjuk a vétett hibáinkat.

ss06.pngA Slipstreamben egyjátékos módjában 6 módozat közül választhatunk, melyben gyalázhatjuk az ellenfeleket vagy stoppert. Ezeket 3 nehézségi beállítással és a játék sebességének állításával komplikálhatjuk tovább. Valamint a driftelés is lehet manuális, tehát mi hajítjuk némi fékezéssel a kocsi farát irányba, vagy automatikus, ahol ezzel a megfelelő időzítést igénylő tényezővel nem kell foglalkoznunk. Ajánlom eleinte a második, automata opciót választani, amíg rá nem éreztek az ívekre. Tanulságként lessétek meg ismerkedésem első néhány óráját, ahol még manuálisan próbáltam dobálni a járgányokat.

Na tehát a játék ugye néhány éve már megjelent PC-re, a mostani apropó a konzolos megjelenés volt, tehát már elérhető a Slipstream PlayStation 4, Xbox One és Nintendo Switch platformokon is, aki kíváncsi, lesse meg a játék hivatalos oldalát is, ahova minden aprólékos információt megtalálhattok.

ss07.pngÖsszességében a Slipstream egy nagyon szórakoztató játék, remekül működik benne a nosztalgiafaktor és még modern elemeket is becsempésztek. Jól néz ki, jól szól és hibátlanul működik, manapság már ez sem elhanyagolható szempont, de a zseniális hangulat még rádob egy hatalmasat az összképre. Megmondom őszintén egy dolgot hiányolok csak, de az is bocsánatos bűn egy ilyen könnyen befogadható, rövid alkalmakra kitalált játéknál. Jó lett volna valamilyen kampány, vagy legalább némi feloldható járgány, ami ösztönzőleg hatott volna az újbóli elővételre, mert sajna ez a 20 pálya és 5 autó, azért a szavatosságnak nem tesz olyan jót. Persze tutira marad a Switch-emen jó darabig, de azért némi plusz tartalom elfért volna. Na de ennyi negatívum elég is, tapossatok a virtuális gázpedálra és irány kilinccsel előre a szélárnyékban!

Köszönöm, ha egészen idáig eljutottak a kis irományomban, remélem sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket a Slipstream iránt és adtok egy esélyt neki. Írjátok meg kommentben vagy az alábbi csatornák valamelyikén, hogy tetszett a játék, ha már tettetek egy próbát:

Facebook oldalam

Instagram oldalam

Twitter oldalam

Aki pedig a jövőben is ránézne mivel játszom, az élőben követheti Twitch-en minden kedden és csütörtökön, valamint a felvételeket a YouTube csatornámon visszanézheti bármikor:

Twitch csatornám

YouTube csatornám

A bejegyzés trackback címe:

https://fonyeszjatszik.blog.hu/api/trackback/id/tr8117206344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása